Turism istoric

Crucea lui Mihai Viteazul este amplasată în satul Stoeneşti la distanţa de 700 m de la intersecţia DJ 725 cu DN 72A, care datează din timpul marelui voievod Mihai Viteazu 1593-1601.

În satul Bădeni se află Plaiul Mălăişte, zonă în care s-a retras Mihai Viteazul în 1595 după lupta de la Călugăreni, sec.XVI 1595 epoca Medievală.

În satul Coteneşti, se află biserica ,, Sf. Voievozi 1781, construită de Ion, vătaful plaiului Dâmboviţa, original din Coteneşti.

Pe malul stâng al Dâmboviţei, între Valea lui Coman şi valea Chiliilor se află Mănăstire Cetaţuia Negru Vodă, datând din secolul XIII-XIV.

Cetăţuia Negru Vodă este situată la o altitudine de 881 m pe vârful unei creste stâncoase. Locurile acestea pe lângă marea încărcaăură religioasă pe care o au, conţin şi o bogată încărcătură istorică, atât prin poziţia geografică cât şi prin marile personalităţi care şi-au pus amprenta aici.

Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, dedicat eroilor din Războiul de Intregire Naţională dintre anii 1916-1918. Ridicat intre anii 1928-1935, de către constructorul De Nicolo, după proiectul arhitectului Dumitru Ionescu Berechet, impozantul mausoleu, realizat in principal din calcar de Albesti, este compus din doua corpuri: primul, orizontal, adaposteşte osuarul, pe pereţii căruia sunt montate plăci de marmură cu numele unor militari căzuti la datorie; al doilea, vertical, are forma unui turn cu foişor, spre care duce o scară în spirală. În mausoleu sunt depuse, în 31 de cripte, osemintele a peste 2.300 de militari români.

Comments are closed.